Bőrgyógyászat portál

 

Használj szempillanövesztő szérumot!

A kihulló szempillák lehetnek egy betegségnek vagy testi elváltozásnak az első jelei. Ha szempilla kihullástól szenvedsz, ez a cikk felvilágosítást nyújthat a probléma okát illetően.

Számos lehetséges oka lehet. A leggyakoribb okok a mindennap használt termékre való bőrallergia. Lehet a szempilláid befedésére használt szempillafesték vagy a hidratáló szemkrém. Nehéz lehet megfigyelni, hogyan reagál a tested az egyes kozmetikumokra, ha minden nap használod. Próbáld meg abbahagyni a szemápoló termékek használatát egy ideig vagy cseréld ki szervesekre egy vagy két hétre. Ha pozitív változásokat tapasztalsz, akkor az azt jelenti, hogy a régi szépségápolási termékek okozták a szempilla problémákat. Egy másik ok, amely hozzájárul a szempillák kihullásához, az az esszenciális vitaminokban és ásványokban szegény étrend. Emellett a kontaktlencsék viselése is befolyásolhatja a szempilla növekedési ciklusát. Ezenfelül a stressz, a szőrtüszők gyulladása és a szempilla göndörítők túlzott használata is okozhat szempilla kihullást.

Hogyan előzzük meg a szempillák kihullását?

A leggyorsabb és leghatékonyabb módja a szempillákhullás megakadályozásának a szempillanövesztő szérum használata. A szál javítók azért jöttek létre, hogy táplálják a szőrtüszőket és mély hidratációval lássák el őket. Az olajoknak, vitaminoknak, ásványoknak és peptideknek hála a szálak erősebbé, vastagabbá és hosszabbá válnak.

Emellett a szempillanövesztő szérumok meghosszabbítják a szál életciklusát, így azok kevésbé gyakrabban hullanak ki. A legnépszerűbb, szempillanövesztő szérumokban használt összetevők a hialuronsav, a karnitin, az E és a B5 bitamin. A gyulladáscsökkentő Aloe Vera megnyugtatja a bőrt és mindenféle irritációt csökkent.

A szempillanövesztő szérum típusától függetlenül fontos a rendszeres használat, mivel így lehetnek erősebbek és a töredzésre kevésbé hajlamosabbak a szálak. Az átlagos kezelés legalább 12 héten keresztül tart. Az első hatások egy hónapnyi mindennapos használat után válnak láthatóvá.

Amikor a szempillák megöregednek

A szempilla életciklusa 90-150 napig tart. Ezután a szempillák természetes módon kihullanak és újab nőnek a helyükre. A szempillanövesztő szérumnak köszönhetően a szálak nem hullanak ki idő előtt vagy 90 napon belül, hanem csak 150 nap után.